Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS anunță că va vota moțiunea PSD pentru demiterea Guvernului Cîțu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2021

Biroul Național al USR PLUS și-a mandatat marți, 28 septembrie, reprezentanții în Birourile Permanente Reunite să aprobe orice moțiune de cenzură, inclusiv cea depusă de PSD, pentru demiterea cabinetului condus de Florin Cîțu.

„Curtea Constituțională a dat dreptate USR PLUS și a spus foarte clar că semnăturile sunt ale parlamentarilor. Moțiunea trebuie votată. În Biroul Permanent vom cere ca moțiunea USR PLUS să meargă de îndată la vot. Biroul Național a mandat reprezentanții USR PLUS în BPR să voteze orice moțiune ajunge la vot. Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate la Palatul Victoria”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, la finalul ședinței Biroul Național.

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu va putea fi votată în Parlament. Curtea Constituțională a admis marți, 28 septembrie, în unanimitate, sesizarea Guvernului, dar judecătorii cer Parlamentului să dezbată moțiunea de cenzură în plen.

PSD a depus propria moțiune

La scurt timp după decizia CCR, Partidul Social Democrat a depus, la rândul său, moțiune de cenzură pentru demiterea cabinetului condus de Florin Cîțu.

Decizia social-democraților survine în contextul în care, timp de mai multe săptămâni, s-au opus în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului stabilirii unui calendar precis pentru votarea moțiunii USR PLUS – AUR, fapt în urma căruia au fost acuzați de coabitare cu liberalii și președintele Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW