Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


USR nu exclude scenariul alegerilor anticipate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2021

Dacă negocierile privind formarea unui nou cabinet de Guvernare alături de PNL vor eșua, USR ia în calcul posibilitatea alegerilor anticipate, a transmis miercuri, 6 octombrie, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu.  

 „Dacă în urma discuţiilor din următoarea perioadă nu va ieşi nicio soluţie coerentă de guvernare majoritară în Parlament, pentru că e nevoie de un Guvern cu o susţinere majoritară în Parlament, pentru că urmează o perioadă foarte complicată şi grea, dar şi plină de oportunităţi, dacă ne uităm la banii din PNRR, dacă acest lucru nu se va întâmpla, mergem spre anticipate. Atributul declanşării anticipatelor este un atribut al preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă dânsul găseşte de cuviinţă, le declanşează şi mergem la alegeri”,  a precizat Ionuț Moșteanu.

Cel puțin la nivel declarativ, scenariul alegerilor anticipate este susținut și de Partidul Social Democrat, poziționat în sondajele de opinie peste scorul înregistrat la alegerile parlamentare.

Potrivit Constituției, alegerile anticipate în România pot fi organizate doar în cazul în care două propuneri de executiv sunt respinse de către Parlament în termen de 60 de zile una de cealaltă, iar preşedintele României solicită celor două Camere dizolvarea Parlamentului.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW