Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


USR insistă asupra deblocării în Parlament și adoptării urgente a proiectului de lege „Stop petarde!”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2024 Etichete: , ,

USR solicită cu insistență, miercuri, deblocarea și adoptarea de urgență a proiectului de lege „Stop petarde!” în contextul în care un număr semnificativ de copii și adulți au fost spitalizați la finalul anului 2023 din cauza rănilor provocate de petarde. Partidul a demarat o petiție pentru a sensibiliza actuala majoritate parlamentară cu privire la importanța abordării acestei probleme, petiție care a strâns, în doar câteva zile, aproape 10.000 de semnături, potrivit news.ro.

”Zeci de copii şi adulţi au ajuns şi la final de an 2023 la spital, din cauza rănilor provocate de petarde. În cazul unora, din păcate, nu vorbim doar despre răni care necesită tratament pe moment, ci cu urmări pe viaţă. Soluţia pentru a preîntâmpina astfel de accidente este proiectul „Stop petarde!”, blocat în Parlament de peste un an de PSD. USR a iniţiat o petiţie pentru a convinge actuala majoritate parlamentară că trebuie să acorde atenţie şi acestui subiect, petiţie care a fost semnată, în doar câteva zile, de aproape 10.000 de persoane”, anunţă formaţiunea.

USR subliniază necesitatea adoptării urgente a proiectului „Stop petarde!”, inițiat de deputatul USR de Cluj, Radu Molnar, încă din aprilie 2022. Scopul este prevenirea accidentelor similare celor petrecute în aceste zile recente și evitarea situațiilor în care camerele de gardă sunt aglomerate cu adulți și copii afectați de exploziile materialelor pirotehnice, în timpul Revelionului următor.

Propunerea legislativă interzice persoanelor fizice deținerea materialelor pirotehnice, inclusiv petardele. În plus, oferă autorităților de poliție instrumente pentru a interveni atât în cazul antreprenorilor care importă petarde și artificii, cât și în situația pieței negre, unde acestea sunt comercializate direct pe stradă.

”Cei care vor să semneze petiţia prin care cerem Parlamentului să voteze interzicerea petardelor cât mai rapid o pot găsi aici: – https://petition.qomon.org/stop-petarde/”, spune USR. ”De ce să semnaţi petiţia «STOP petarde!»? Pentru că aşa punem şi mai multă presiune pe PSD să scoată de la sertar proiectul de lege USR care interzice petardele, proiect pe care l-au îngropat la comisii. Dacă nu vor să treacă proiectul nostru, să-l treacă pe al lor, nu este cazul de orgolii politice aici, ci trebuie să rezolvăm problema. Nu este normal, dacă există o problemă în societate şi am găsit soluţia corectă pentru ea, în Parlament, cei de la PSD să se comporte ca şi când n-ar exista – nici problema, nici soluţia. Cum nu e normal să discutăm subiectul acesta doar de Revelion, când vedem copii şi adulţi răniţi şi zgomotul de la petarde devine insuportabil. Când revine Parlamentul din vacanţă, dacă există voinţă politică a majorităţii PSD-PNL putem să rezolvăm problema!”, a declarat deputatul USR Radu Molnar.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW