Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


USR îi acuză pe social-democrați că apără evazioniștii în fața pedepsei cu închisoarea / Reacție din PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 16 noiembrie 2021

USR acuză PSD că apără evazioniștii în fața pedepsei cu închisoarea, după ce deputații social-democrați din Comisia de buget au votat împotriva unei inițiative USR de înăsprire a sancțiunilor pentru cei care comit infracțiunea de evaziune fiscală. Votul s-a dat în Comisia de buget a Camerei Deputaților marți, 16 noiembrie.

„Deși în discursul public, PSD pozează în partidul reformator care nu știe ce strategii să mai propună și ce taxe să mai inventeze pentru a strânge “mai mulți” bani la bugetul de stat, în realitate, PSD rămâne același partid care apără infractorii și furtul din bani publici, lucru văzut din nou astăzi în Parlament. Deputații PSD au votat, în Comisia de buget a Camerei Deputaților, împotriva inițiativei USR de înăsprire a sancțiunilor pentru cei ce comit infracțiunea de evaziune fiscală.

Este vorba despre proiectul de modificare a Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, depus de senatorul USR Cristi Berea, care prevede ca evazioniștii să nu mai scape de închisoare prin achitarea integrală a prejudiciului plus un bonus de 20%, așa cum este în prezent, după promulgarea de către Klaus Iohannis a legii scrise de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu”, transmite USR într-un comunicat de presă.

„Bugetul statului pierde 4 miliarde de euro anual prin evaziune fiscală. Prejudiciile produse prin această practică sunt suportate de către constribuabili prin majorarea de taxe care să acopere deficitul bugetar, fapt ce conduce la o scădere a nivelului de trai al românilor”, a declarat Cristi Berea, inițiatorul proiectului, citat în comunicat.

Reacție din PSD

Contactat de Main News, deputatul PSD Ostaficiuc Marius-Eugen, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a răspuns acuzațiilor aduse de USR.

„Ca de fiecare dată, de fapt, USR are o demagogie care de multe ori nu acoperă realitatea și, pur și simplu, nasc anumite povești și închipuiri doar pentru a putea fi într-o continuă luptă, pentru a prezenta propriului electorat că ei de fapt muncesc, se zbat, acționează la solicitările electoratului, dar când au fost puși în fața unei guvernări s-a demonstrat ce au făcut în ultimul an de guvernare”, a declarat Ostaficiuc pentru Main News.

Întrebat de ce deputații PSD au votat împotriva proiectului, social-democratul a replicat că „a fost o inițiativă a USR-ului plină de demagogie și nesusținută în realitate”.

Proiectul USR a primit aviz favorabil din partea Comisiei de buget a Camerei Deputaților, fiind întrunite 11 voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și o abținere.

Săptămâna aceasta urmează să fie votat raportul în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW