Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


USR critică modificările aduse de PSD la Legea Educației: După ce a modificat legile justiției, fostul ministru Tudorel Toader a primit răsplata: poate fi rector pe viață

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Uniunea Salvați România critică modificările aduse de social-democrați la Legea Educației prin care rectorii universităților pot rămâne în funcție pe viață, prin eliminarea condiției de a ocupa mai mult de două mandate complete în aceeași universitate.

„După ce a slujit infractorii din PSD și a modificat legile justiției, fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a primit răsplata din partea PSD: poate fi rector pe viață la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Amendamentul PSD la legea Educației a fost votat, ieri, în Senat. Rectorii pot să rămână în funcții pe viață deoarece a fost eliminată condiția să nu mai ocupe mai mult de două mandate complete în aceeași universitate”, scrie USR pe pagina de Facebook a partidului.

Potrivit sursei citate, partidele vechi susțin feudalizarea universităților.

„USR susține depolitizarea Educației și scoaterea influenței politice din universități. În aprilie 2019, parlamentarii USR Cristina Iurisniti și Vlad Alexandrescu au depus un proiect de lege care propunea limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maximum două, cu scopul de a crește integritatea și transparența academică. Însă propunerea a fost respinsă pentru că partidele vechi susțin feudalizarea universităților.

Noi rămânem consecvenți valorilor noastre”, mai scrie USR.

Astfel, USR a decis să depună din nou proiectul legislativ referitor la limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maxim două și care prevede o pondere de 25% pentru studenți din numărul total de electori în cadrul alegerii rectorilor.

„USR susține democratizarea universităților și va continua lupta împotriva cumulului de putere a rectorilor susținuți politic”, se mai arată în sursa citată.

Amendamentul depus de senatorul PSD Liviu Pop la Legea Educației a fost votat, marți, în Senat.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW