Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


USR critică dur Ordonanța energiei: Omoară investițiile și nu ajută toți românii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 martie 2022

Adoptarea de către Guvern a proiectului de Ordonanță ce prevede plafonarea prețurilor la gaze naturale și energie electrică la producător va afecta grav investițiile în acest domeniu, acuză USR, într-un comunicat transmis vineri, 18 martie.

„Cele mai distructive prevederi ale ordonanței sunt plafonarea prețului gazelor la producător (atenție, nu la consumator) la aproximativ o treime din prețul pieței, și supra-impozitarea cu 80% a producției de energie electrică. Amândouă distrug stimulentul de a investi în producția de energie electrică și în exploatarea gazelor, de care România are masiv nevoie”, susțin reprezentanții USR.

USR critică schema de plafonare

Pe de altă parte, reprezentanții USR susțin că, în condițiile în care guvernul Ciucă a hotărât plafonarea, această măsură ar fi trebuit să îi vizeze pe toți consumatorii.

„USR avertizează că aceasta nu este o soluție corectă. Dacă tot au decis să plafoneze prețurile, o puteau face astfel încât să beneficieze toți românii. Trebuia pus plafon 0,68 lei/KWh pe fiecare factură pentru primii 100KWh, 0,8 lei pentru următorii 200KWh (de la 100-300) și nelimitat per KWh (adică conform contractului) pe ce depășește 300KWh”, arată USR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW