Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


USR cere demisia șefului AEP, trimis în judecată pentru abuz în serviciu: Dacă nu demisionează, vom demara procedura de demitere

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

USR cere demisia lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), după ce acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, a anunțat luni, 13 decembrie, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. 

Decizia a fost luată în Biroul Național al formațiunii conduse de Dacian Cioloș.

„Am decis să cerem demisia președintelui AEP, dl Constantin Mitulețu. El este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Este inacceptabil ca una dintre cele mai importante instituții din statul român să fie condusă de un om trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Înștiințarea pentru trimiterea în judecată a venit în Parlament vineri. A fost prezenatată în Birourile Permanente Reunite. Dacă dânsul nu își va da demisia, vom demara procedura de demitere pe cale parlamentară”, a anunțat Moșteanu luni, la finalul ședinței Biroului Național al USR.

Context

Parchetul a notificat vineri, 10 decembrie, Parlamentul că preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Alături de Buică a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu.

În aceeași zi, senatorul PNL Alina Gorghiu a cerut înlocuirea lui Buică de la șefia AEP.

„A venit o informare din partea Parchetului în care e vorba de inculparea lui Constantin Mitulețu Buică. Am spus că, în mod normal, Birourile Permanente Reunite ar trebui să își asume procedura de schimbare a președintelui AEP, dar fiind faptul că sunt fapte imputate din perioada mandatului”, și-a justificat solicitarea senatorul Alina Gorghiu, într-o declarație acordată Main News.

Întrebată în legătură cu poziția PSD, partidul care l-a numit în funcție pe Mitulețu-Buică, Alina Gorghiu a precizat că decizia partenerilor de coaliție va fi pronunțată în comisiile reunite de specialitate.

„Nu a existat niciun fel de reacție, se vor pronunța la solicitare în Comisiile reunite. Făcând abstracție de nume, când vorbim despre genul acesta de instituție, este greu să mai justifici rămânerea în funcție”, a susținut Alina Gorghiu.

Șeful AEP, dat pe mâna judecătorilor

Constantin Mitulețu-Buică a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 sub acuzațiile de abuz în serviciu și abuz în serviciu în formă continuată. Acesta a fost pus sub acuzare de procurori în luna martie, după ce ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP și nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

„Este vorba despre sancționarea a doi angajați cu avertisment, care ulterior au și demisionat. Au fost trecuți de pe funcție de conducere pe funcție de execuție. Fiind sub presiunea comisiei de anchetă, finalizarea referendumului și alegerile europarlamentare, au decis să demisioneze. Au văzut că trebuie să stea 30 de zile, conform legii, așa că au cerut acordul părților. Au plecat pe cale amiabilă. (…) Nu mă consider vinovat absolut cu nimic. Consider că am luat cea mai bună măsură la momentul acela, mai ales că eram în timpul organizării alegerilor parlamentare. (…) Dosarul a pornit de la plângerile acestor angajați”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică, pentru Mainnews.ro, în luna martie.

Constantin Mitulețu-Buică a fost desemnat de PSD în funcția de șef al AEP, după retragerea din cursă a lui Mircea Drăghici, trezorierul partidului la acea vreme.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/usr-cere-demisia-sefului-aep-trimis-in-judecata-pentru-abuz-in-serviciu-daca-nu-demisioneaza-vom-demara-procedura-de-demitere/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 83118 more Information to that Topic: mainnews.ro/usr-cere-demisia-sefului-aep-trimis-in-judecata-pentru-abuz-in-serviciu-daca-nu-demisioneaza-vom-demara-procedura-de-demitere/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW