Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


USR atacă la Curtea Constituțională Codul Comunicațiilor

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 martie 2022

Cătălin Drulă, liderul interimat al USR, a anunțat luni, 7 martie, că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituțională a României Codul Comunicațiilor, adoptat la începutul lunii de Senat.

„(…) Vom ataca la CCR acele prevederi privind interceptările din Codul Comunicațiilor, care sunt excesive și au fost adăugate foarte târziu în acest text și, din păcate, au trecut de Senat. Tocmai pentru că înțelegem cât de importantă este democrația și protecția drepturilor și libertăților individuale, autoritățile statului, fie că vorbim de securitatea națională, fie că vorbim de Ministerul Public, de parchete – au mijloacele la dispoziție pentru a-și duce anchetele la bun sfârșit.

Prevederile prinse în această lipitură pe Codul Comunicațiilor sunt excesive și ar pune o sarcină enormă pe business-ul românesc din acest domeniu, pe firmele de hosting care ar trebui să se înscrie în registre speciale și să dea o portiță prin care datele lor să poată fi accesate nelimitat. Așa ceva nu este acceptabil și, din acest motiv, astăzi vom depune sesizare la CCR pe aceste prevederi, pentru că noi suntem opoziția democratică din România și avem această responsabilitate să protejăm drepturile și libertățile civile”, a anunțat luni, 7 martie, Cătălin Drulă.

CITEȘTE INTEGRAL sesizarea USR la CCR privind Codul Comuncațiilor

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW