Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR, apel către Klaus Iohannis să atace modificările aduse Legii ANCOM la CCR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , , ,

USR face un apel către Klaus Iohannis să atace la CCR modificările aduse Legii ANCOM. Reprezentanții partidului susțin că PSD promovează o lege ce i-ar putea permite să dețină controlul asupra unei autorități ce va organiza licitația privind tehnologia 5G.

Uniunea Salvați România critică modificările aduse de PSD legii ANCOM și face un apel către Klaus Iohannis să le atace la CCR.

USR face un apel la președintele Iohannis să atace la CCR modificările aduse Legii ANCOM. Modificările aduse de PSD legii sunt de natură să politizeze iremediabil instituția, slăbind independența ANCOM și abilitatea acesteia de a controla eficient și imparțial modul în care funcționează piața de comunicații din România, o piață în valoare de peste 4 miliarde de euro!”, se arată într-o postare pe Facebook a USR.

În plus, Radu Mihail, liderul senatorilor USR, susține că PSD încearcă să obțină controlul asupra licitațiilor pentru tehnologia 5G.

Suntem înainte de lansarea licitației pentru tehnologia 5G, o licitație de aproape un milliard de euro, și am văzut eforturile financiare extraordinare și PR-ul agresiv din partea unei anumite companii de a demonstra că nu reprezintă un pericol direct la siguranța națională. Ori exact în acest moment, PSD promovează pe foarte-repede-înainte o lege care să-I confere controlul asupra autorității care va organiza licitația și care va desemna câștigătoarea ei”, a explicat Radu Mihail, liderul senatorilor USR.

CITEȘTE ȘI: Funcția de președinte ANCOM, asimilată funcției de ministru, conform unui proiect de lege adoptat de Senat

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *