Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


„Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”. USR anunță că va contesta comasarea alegerilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2024 Etichete: , , ,

USR, alături de celelalte partide din Alianța Dreapta Unită, PMP și Forța Dreptei, va contesta comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, a anunțat miercuri președintele USR, Cătălin Drulă. 

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal vor forma o alianță pentru alegerile europarlamentare, în ciuda faptului că fac parte din familii politice europene diferite. În plus, liderii celor două formațiunii au stabilit că alegerile europarlamentare să aibă loc odată cu cele locale, în data de 9 iunie.

Nu toate lumea consideră corectă această decizie. Cele mai dezavantajate sunt partidele de opoziție, care nu au structuri bine dezvoltate în teritoriu. Într-un mesaj virulent publicat la puțin timp după anunțul făcut de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele USR, Cătălin Drulă a transmis că partidul pe care îl conduce va contesta pe toate căile.

„Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înțelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. Vom contesta orice comasare pe toate căile legale. De asemenea, Dreapta Unită cere declanșarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgență a legii de alegere a primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300. Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite și scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii. În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni și pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul țării. Românii îndurau, ei își dădeau pensii speciale”, a declarat Cătălin Drulă.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu: Gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW