Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


USR anunță că nu va vota noua Strategie Națională de Apărare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 iunie 2020 Etichete: , ,

Uniunea Salvați România a anunțat că se va abţine de la votul din plenul Parlamentului pentru noua Strategia Naţională de Apărare a Ţării, motivând decizia prin faptul că documentul nu ar trata lupta împotriva corupţiei ca pe o prioritate a statului român.

„După o perioadă în care atenţia a fost orientată către alte direcţii, pentru statul român, lupta împotriva corupţiei trebuie să redevină o prioritate. Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la puşcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat. Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achiziţiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de COVID-19″, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Totodată, USR susţine că Strategia Naţională de Apărare este un document esenţial pentru identificarea pericolelor majore la adresa statului, iar corupţia este unul dintre cele mai importante.

„Din păcate, în varianta propusă de preşedintele Iohannis, SNAT nu tratează corupţia ca pe o ameninţare majoră la adresa siguranţei naţionale. Încă de la publicarea documentului, i-am spus şefului statului că nu vom vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupţia ca prioritate majoră. Prin urmare, USR se va abţine azi la votul în plenurile reunite. Facem apel atât la preşedintele României, cât şi la toate partidele politice să înţeleagă că nu putem crea prosperitate câtă vreme resursele ţării intră în buzunarele unei clici conectate la bugetele publice”, a concluzionat USR.

CITEȘTE ȘI: Replică de la Cotroceni pentru Dan Barna, pe tema Strategiei Naționale de Apărare: Fenomenul corupției este încadrat în categoria riscurilor de securitate

CITEȘTE ȘI: Strategia Națională de Apărare 2020 – 2024: Federația Rusă și efectele pandemiei, printre amenințări

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW