Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


UPDATE USR acuză că cererea de urgentare a dezbaterii legii privind certificatul verde a fost respinsă de PNL și PSD

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

UPDATE PNL răspunde acuzațiilor lansate de cei de la USR, prin vocea liderului deputaților PNL, Gabriel Andronache.

„O replică pentru colegii de la USR PLUS: Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent și de Comitetul Liderilor din Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor este de urgență (exact ca în cazul ordonanțelor de urgență). Prin urmare cererea USR era fără obiect. Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului”, a transmis Gabriel Andronache.

O replică a venit și din partea social-democraților. Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, susține că Ioana Mihăilă trebuia să tacă, pentru că în timpul mandatului său nu a asigurat medicamentele necesare pentru bolnavi.

„Doamna ex-ministru Mihăilă s-a trezit vorbind fix atunci când trebuia să aibă decenţa să tacă! Îi aduc aminte doamnei ex-ministru că oamenii mor cu zile pentru că ea şi gaşca USR nu au fost în stare să asigure medicamentele esenţiale pentru pacienţii din spitale. Oamenii mor pentru că toată vara nici ea şi nici Cîţu nu au făcut nimic să pregătească sistemul sanitar pentru valul patru al pandemiei! Când singura ta realizare ca ministru al Sănătăţii este că soţul tău a reuşit la «concursul» de la Spitalul Municipal din Oradea, ar trebui să intri în pământ de ruşine! Dar, la unii, tupeul este invers proporţional cu priceperea!”, a scris Florian Bodog, marţi, pe Facebook.

Știrea inițială

USR a acuzat marți, 2 noiembrie, că alianța PNL-PSD-AUR a respins dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a propunerii legislative privind certificatul verde, solicitare înaintată de partidul condus de Dacian Cioloș. Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății, susține că astfel „s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice”.

De menționat este că astăzi, 2 noiembrie, România a înregistrat un record absolut al deceselor asociate COVID-19 de la începutul pandemiei – 591 în ultimele 24 de ore.

„În aceeași ședință în care PNL și-a oficializat, practic, relația de bună colaborare cu PSD, instalându-l interimar la șefia Camerei Deputaților pe Sorin Grindeanu, fostul premier PSD care a semnat OUG 13 și a scos în stradă sute de mii de oameni, românii de bună credință au mai primit o palmă. Cererea noastră de a fi dezbătută și adoptată cât mai urgent legea privind certificatul verde a fost respinsă de noua majoritate. Este o decizie cinică, dacă ne uităm la faptul că astăzi avem aproape 600 de români care și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus”, a declarat liderul grupului USR din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, citat într-un comunicat de presă remis Main News.

Potrivit sursei citate, Camera Deputaților a stabilit astăzi ca legea privind certificatul verde să fie dezbătută de șase comisii de specialitate, termenul pentru raport comun fiind 19 noiembrie.

„Practic, au îngropat certificatul verde. Sesizarea pe fond a șase comisii diferite duce la reluarea procesului la fiecare amendament diferit acceptat în oricare dintre comisii. USR va solicita ca măcar să fie ședințe reunite ale comisiilor de fond, să încercăm să eliminăm riscul să fie plimbate la infinit rapoarte diferite între comisii, rămâne de văzut dacă măcar acest lucru va fi acceptat de PNL și PSD”, a afirmat deputata USR Oana Țoiu.

Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății, susține că astfel „s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice”.

„În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice.
Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni.

Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles. 591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică”, a transmis, la rândul său, Ioana Mihăilă, pe contul său de Facebook.

Context

USR a depus vineri, 29 octombrie, solicitarea de a fi dezbătută și aprobată în regim de urgență legea privind certificatul verde.

Legea pentru introducerea certificatului COVID la locul de muncă a fost respinsă în Senat miercuri, 27 octombrie, proiectul de lege fiind trimis la Camera Deputaților în forma inițială.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW