Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


USR „a transferat” un deputat din PAS / Drulă: Integrarea în UE e proiectul național de unificare potrivit pentru Secolul XXI

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 18 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

USR a anunțat vineri, 18 noiembrie, că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Lilian Carp, a intrat în partid cu scopul de a „consolida” poziția formațiunii în țara vecină și în diaspora.

Deputatul ex-PAS este președintele Comisiei de apărare din Parlamentul de la Chișinău.

Pentru USR, relația cu Moldova, relația românilor de pe cele două maluri ale Prutului este o prioritate esențială (…) Situația în care se află Republica Moldova din punct de vedere energetic și al contextului de securitate este grea, din cauza războiului din Ucraina, cu agresiunea și șantajul lui Putin.

Am urmărit subiectul asistenței românești pentru R.Moldova. Cred că statul român a reacționat târziu, în ciuda numeroaselor promisiuni (…) și atunci când s-a mișcat a făcut-o la presiune publică și politică”, a declarat Cătălin Drulă, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, alături de Lilian Carp și Dan Barna.

Drulă a menționat că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană ar fi „proiectul național de unificare potrivit pentru Secolul XXI”.

Problemele românilor de pe ambele maluri ale Prutului se pot rezolva prin unire în cadrul Uniunii Europene. Integrarea R.Moldova în Uniunea Europeană e proiectul național de unificare potrivit pentru Secolul XXI – fără granițe, cu monedă comună, cu legislație europeană comună, cu aceeași limbă română, aceleași oportunități pentru tinerii din România și R.Moldova”, a adăugat Drulă.

Drulă a precizat că Lilian Carp va juca „un rol important” în consolidarea USR în R.Moldova și în Diaspora, în contextul alegerilor din anul 2024.

Republica Moldova și România sunt 2 state, dar o singură țară (…) Vom ajunge în cadrul UE prin acest deziderat prin care putem spune că românii din R.Moldova, din Basarabia, vor reveni acasă atunci când vor face parte din marea familie europeană, când vom avea aceeași legislație, monedă și vom putea circula liber prin ambele maluri ale Prutului, fără a sta la cozi”, a spus deputatul ex-PAS, Lilian Carp.

Concret, Lilian Carp va înființa filiale USR la Chișinău și în alte raioane din Republica Moldova.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW