Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


USR a stabilit când vor avea loc alegerile pentru șefia partidului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2022

Biroul Național al USR a decis vineri, 10 iunie, să organizeze alegerile pentru președinția partidului în luna iulie. În prezent, formațiunea politică este condusă interimar de Cătălin Drulă, după demisia lui Dacian Cioloș.

Conform unui comunicat de presă, primul tur al alegerilor interne se va desfășura între 6-10 iulie, iar turul 2 între 11-15 iulie. Ulterior, în data de 16 iulie va avea loc congresul online de validare a alegerilor.

Drulă susține că guvernarea actuală este o catastrofă pentru țară, astfel că este nevoie ca USR, partid din Opoziție, să aibă un leadership stabil.

„În contextul actual și în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil și un președinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aștepta până în toamnă. Guvernarea actuală este catastrofală pentru România, e nevoie de un leadership validat al Opoziției.

Energia noastră nu trebuie irosită pe dispute interne, ci orientată 100% către lupta cu sistemul care căpușează România. Și pentru construcția alternativei la el”, le-a transmis președintele interimar, Cătălin Drulă, membrilor USR.

În luna mai a acestui an, Cătălin Drulă și-a lansat oficial candidatura pentru șefia partidului, în cadrul unui eveniment desfășurat în Mamaia.

„Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri”, s-a autocaracterizat Cătălin Drulă atunci.

Președintele interimar și-a catalogat partidul ca „cel mai mare partid de opoziție”, asumându-și „lupta pentru destinul României”.

La scurt timp după, Dan Barna a transmis că îi va susține candidatura lui Cătălin Drulă la șefia USR.

Context

Cătălin Drulă a devenit președinte interimar al USR la începutul lunii februarie, după demisia lui Dacian Cioloș de la conducerea partidului.

Decizia lui Cioloș a venit la scurt timp după ce Biroul Național al USR, for dominat de tabăra Barna, i-a respins propunerile de modificare a statutului, prin care președintele ar fi dobândit mai multe puteri.

Conform statutului partidului, vicepreședintele cu cele mai multe voturi primite la Congres, Cătălin Drulă, a preluat interimatul la conducerea USR, până la organizarea de noi alegeri interne.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW