Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


USR a exclus încă un membru din partid, iar alți patru au fost suspendați. Motivele pentru care s-au făcut aceste demersuri

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

USR a transmis, într-un comunicat, că un membru a fost exclus și alți patru au fost suspendați din partid. Această decizie a fost luată după ședința Biroului Național de miercuri seară.

Claudia Postenicescu a fost exclusă din partid pentru „acuzații neaprobate, atacuri la persoană, calomnii, care ulterior au fost preluate și de presă”.

„Claudia Postelnicescu a făcut zeci de acuzații neprobate, atacuri la persoana, calomnii, atât pe grupurile interne, cât și pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate și de presă. A culminat cu acuzațiile de miercuri de la o televiziune publică”, se arată în comunicat.

Suspendare pentru ștergerea informațiilor confidențiale

Daniel Giucă și Cosmin Stoienoiu au fost suspendați pe motiv că au șters fișiere cu informații confidențiale din baza de date a partidului.

„Daniel Giurcă suspendare 6 luni
Cosmin Stoienoiu suspendare 1 an
Au șters fișiere cu informații confidențiale din baza de date a partidului. Este vorba de minutele ședințelor Biroului Național în care erau consemnate toate deciziile”, potrivit comunicatului.

Suspendare pentru informații false și acuzații de fraudă la votul electronic

Ciprian Lupaș a primit o suspendare pentru trei luni pentru că a trimis informații false, calomniatoare.

„Ciprian Lupaș – suspendare 3 luni
A distribuit informații false, calomniatoare. Acuzațiile făcute de Ciprian Lupaș au fost ulterior preluate de întreaga presă. Ciprian Lupaș nu a făcut nicio revenire asupra afirmațiilor sale în sensul de a le retracta deși s-au dovedit false”, conform comunicatului.

De asemenea Vișinel Bălan este suspendat un an pentru că „a făcut acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR”.

„Vișinel Bălan – suspendare 1 an
A făcut acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR. Aceste acuzații nu au fost niciodată probate. De asemenea a făcut acuzații de un grup infracțional în jurul președintelui USR, acuzații neprobate.
Toate aceste acuzații au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook”, potrivit comunicatului.

Sancțiuni pentru alți membrii ai partidului

În plus membrii care au avut sesizări au primit sancțiuni în baza articolul 13 din statutul USR care prevede îndatoriile pe care membrii le au.

„ Art. 13. Membrii USR au următoarele îndatoriri:
a. să respecte statutul USR, precum şi orice acte de decizie ale (în ordinea importanţei):
i. organelor de conducere naţionale;
ii. organelor de conducere din care fac parte;
iii. organelor de conducere judeţene/municipale corespunzătoare Filialei Locale de care aparţin; iv. organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;
b. să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR;
c. să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi;
d. de a asigura confidenţialitatea informaţiilor cu care au luat contact în activitatea din cadrul sau în legatură cu USR, dacă acestea au caracter confidenţial. Caracterul confidenţial se stabileşte prin marcare „confidenţial” de către emitent sau de cel care le predă/diseminează, iar informaţiile transmise verbal vor fi anunţate ca fiind confidenţiale. Lipsa marcajului sau anunţului lipseşte informaţia de caracterul confidenţial;
e. să plătească cotizaţia lunară de membru;
f. să aibă un comportament moral şi demn în societate;
g. să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR;
h. să respecte orice alte obligaţii stabilite membrilor în prezentul statut”, conform comunicatului.

Sursă foto: Inquam/ Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW