Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


USR a depus plângere penală împotriva lui Cristian Popescu Piedone 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2024

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineață o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone și apropiaților acestuia care au acaparat Primăria Sectorului 5 și instituțiile din subordine, așa cum Mainnews.ro a arătat într-o investigație publicată la începutul lunii aprilie. 

„Copii, soacră, ginere, nepoți, verișor, șofer, fiul șoferului, cumnatul fiului, șefa fiicei, condamnați penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajați care s-au mutat alături de șef când acesta a schimbat primăriile – toți fac parte din mașinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor: fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanșă de semne de întrebare și suspiciuni”, se arată în plângerea făcută de USR și Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5.

Marea familie Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei din partea PUSL, partidul fondat de patronul trustului Intact, Dan Voiculescu. Cu toate că în videoclipurile pe care le publică constant pe rețelele de socializare îmbracă sacoul de justițiar, primarul Sectorului 5 și-a impus apropiații în diverse funcții în aparatul de stat, după cum Mainnews.ro a dezvăluit în exclusivitate, la începutul acestei luni.

Cei mai mulți sunt angajați chiar în subordinea sa, la Primăria Sectorului 5, devenită un soi de Macondo modern pentru familia Piedone. Fiul este deputat, fiica este angajată la Primăria Sectorului 4, cea condusă de Piedone timp de 7 ani. Ginerele este angajat la Primăria Sectorului 5, la fel ca alți doi nepoți. Un al nepot este consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5. Acesta este însă doar o parte dintr-un păienjeniș care a acaparat mai multe instituții publice. Mai multe detalii în investigația despre caracatița lui Popescu Piedone.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW