Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR: 16,7 miliarde de euro alocate de Parlamentul European localităților de graniță implicate în criza refugiaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2022

Uniunea Salvați România a anunțat că Parlamentul European a alocat vineri, 31 martie, 16,7 miliarde de euro localităților de graniță implicate în criza refugiaților.

Banii necontractați prin programele europene vor putea fi folosiți în sprijinul refugiaților și vor ușura eforturile localităților de graniță care s-au implicat deja decisiv în ajutorarea acestora”, potrivit unui comunicat transmis de USR.

Dacă numărul refugiaților depășește 1% din populația țării, pre-finanțarea va putea crește până la 45%. USR susține că România este foarte aproape de acest prag.

Concret, este vorba de trei inițiative diferite:

  • 7 miliarde din CARE, programele FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională), FSE (Fondul Social European), FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală)
  • 9.5 miliarde din CARE + (REACT – EU, Asistență de Redresare pentru Coeziune și Teritoriile Europei)
  • 200 milioane din AMIF (LIBE) – (Fondul pentru Azil Migrațiune și Integrare).

Utilizarea fondurilor va fi mult simplificată, iar localitățile din urban și din rural vor fi eligibile, în măsura în care statele membre vor face demersurile necesare, iar aceasta va ușura mult eforturile localităților din zonele de graniță care s-au implicat deja decisiv în criza refugiaților”, a declarat europarlamentarul Vlad Botoș, citat în comunicatul transmis de USR.

Poliţia de Frontieră a anunțat, joi dimineaţă, că 8.650 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară miercuri, în creştere cu 4,7% faţă de ziua precedentă.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 30.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 587.478 cetăţeni ucraineni.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *