Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ursula von der Leyen va vizita Republica Moldova

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 6 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat duminică, 6 noiembrie, că, în această săptămână, va avea o vizită în Republica Moldova.

Președintele Comisiei Europene și președintele Republicii Moldova au avut duminică un apel telefonic.

Am vorbit despre situația groaznică a energiei din Moldova. Lucrăm la un nou ajutor prin care Moldova să poată asigura nevoia imediată de gaz și electricitate”, a transmis Ursula von der Leyen, într-o postare pe Twitter.

Vizita ar urma să aibă loc „la mijlocul săptămânii”, potrivit postării liderului european.

Săptămâna trecută, Maia Sandu a spus, în Parlamentul României, că R.Moldova „trece printr-o criză energetică majoră şi riscă să rămână fără gaze şi electricitate în această iarnă”, din cauza atacurilor Federației Ruse în Ucraina.

Liderul de la Chișinău a adăugat că vulnerabilitatea energetică „generează șantaj politic și interferență în democrație”.

Războiului Rusiei împotriva Ucrainei este folosit de gruparea hoţilor din Republica Moldova, care s-a solidarizat cu partidele pro-ruse şi este gata să dea foc la ţară pentru a scăpa de închisoareAceastă grupare investeşte resurse enorme să implice Republica Moldova în război, să vândă pacea şi siguranţa cetăţenilor, pentru interesul public.

Acum câteva zile, o parte din aceşti hoţi au fost incluşi pe lista sancţiunilor Oficiului pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA, pentru acte de corupţie (…) pentru subminarea statului de drept, pentru coalizarea cu serviciile secrete ruse”, a declarat Maia Sandu, menționând ancheta Trezoreriei SUA.

CITEȘTE ȘI: Anchetă RISE Moldova – Dossier: Scenariile Moscovei pentru atacarea Republicii Moldova

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW