Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ursula von der Leyen se deplasează marți la Kiev

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , , ,

Șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, va efectua o vizită la Kiev, marți, 9 mai, a anunțat Eric Mamer, purtător de cuvânt al Executivului european. Vizita de marți va fi ce de-a cincea pe care președinta CE o face în Ucraina, de la începutul invaziei Federației Ruse. 

„Mâine, președintele (n. red. Comisiei Eurpene) se va afla la Kiev, Ucraina, unde se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și va reafirma susţinerea neabătută a CE pentru Ucraina. Vizita are loc de <<Ziua Europei>>. În acest context, salutăm cu căldură anunțul președintelui Zelenski conform căruia data de 9 mai va fi de acum sărbătorită ca <<Ziua Europei>> și în Ucraina”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE.

Pe data de 9 mai în Federația Rusă, dar și în alte state din spațiul ex-sovietic, este sărbătorită „Ziua Victoriei”. Statele Occidentale sărbătoresc la data de 8 mai încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa şi capitularea Germaniei naziste, sub numele de „Ziua Europei”.

Volodimir Zelenski a anunțat anterior că Ucraina sărbătorește de acum „Ziua Europei” la data de 8 mai.

Anul trecut, președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat Odessa, oraș grav afectat în timpul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Președintele CE a fost nevoit să se adăpostească în timpul vizitei, după ce o rachetă a lovit sudul orașului ucrainean.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW