Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Ursula von der Leyen avertizează: Trebuie să ne pregătim pentru întreruperea completă a gazului rusesc

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a avertizat miercuri, 6 iulie, Uniunea Europeană să se pregătească pentru „întreruperea completă” a gazelor din Rusia. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului European.

„Trebuie să ne pregătim pentru noi întreruperi ale aprovizionării cu gaz, chiar și pentru o întrerupere completă a aprovizionării cu gaz din Rusia. În prezent, în total, 12 state membre sunt afectate direct de reduceri parțiale sau totale ale aprovizionării cu gaze. Este evident: Putin continuă să folosească energia ca pe o armă.

Acesta este motivul pentru care Comisia lucrează la un plan european de urgență. Vom prezenta acest plan și instrumentele necesare până la jumătatea lunii iulie. Statele membre au deja planurile lor naționale de urgență. Acest lucru este bun, dar avem nevoie de coordonare europeană și de o acțiune comună. Trebuie să ne asigurăm că, în caz de întrerupere totală, gazul curge acolo unde este cel mai necesar. Trebuie să asigurăm solidaritatea europeană. Și trebuie să protejăm piața unică, precum și lanțurile de aprovizionare ale industriei”, a îndemnat șefa CE.

Ursula von der Leyen a mai menționat că nu ar trebui să uităm niciodată lecția amară pe care am învățat-o la începutul pandemiei.

„Egoismul și protecționismul duc doar la fragmentare. În timp ce unitatea și coordonarea europeană au fost remediile cheie pentru a depăși această pandemie brutală. Ca întotdeauna – sperăm la ce e mai bun, dar ne pregătim pentru ce e mai rău. Ne așteaptă o muncă grea. Dar, la fel ca în ultimele săptămâni, unitatea va aduce succesul”, a dat ea asigurări.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW