Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


UPDATE. Vasile Șărămăt: Facem apel la președinte/ Proces amânat/ Instanța decide, pe 18 iulie, dacă Sorina poate pleca în Statele Unite

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 15 iulie 2019 Etichete: , , , ,

UPDATE. Instanța de la Judecătoria Slatina a amânat luarea unei decizii în cazul Sorinei. Familia adoptivă va afla abia joi dacă Sorina va avea voie, sau nu, să părăsească țara. Asistentul maternal la care a locuit fetița susține că Sorina nu este bine și îi cere președintelui țării să ia măsuri.

„Îmi pare rău că familia Săcărin își bate joc de o țară întreagă. Această procuroare trebuie trasă la răspundere.

Familia Săcărin spune că familia se adaptat, dar nu e așa.

Se va face dreptare. Facem apel la președinte să iasă și să ia măsuri. Dacă Sorina va părăsi țara, toată România va avea de suferit.

Fetița este sechestrată de 3 săptămâni. Toți zic că e bine. Nu cred că după trauma prin care a trecut este bine. De ce o țin ascunsă? De nu o scot să fie văzută, să fie audiată?” a spus Vasile Șărămăt, asitentul maternal la care a locuit Sorina înainte să fie adoptată.

Știrea inițială

Judecătoria Slatina decide, astăzi, dacă Sorina poate pleca în SUA, acasă la familia adoptivă. Procesul vine ca urmare a cererii procurorului general, Bogdan Licu, ca fetiței din Baia de Aramă să i se interzică părăsirea teritoriul României.

Judecătoria Slatina este a cincea instanță care încearcă să soluţioneze ordonanţa preşedinţială depusă de procurorul Licu. Dosarul Sorinei a mai trecut pe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Olt la Judecătoria Slatina, vineri.

„Prin sentinţa civilă nr. 330/2019 din 10.07.2019 pronunţată în dosarul 6333/225/2019 Tribunalul Olt a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina. Cauza a fost repartizată aleator la un complet specializat, de Minori şi familie, care a stabilit termen la data de 15.07.2019”, arată sursa citată.

Bogdan Licu a mai solicitat și revizuirea adopției Sorinei de către familia Săcărin. Curtea de Apel Craiova a respins însă cererea procurorului general.

Bogdan Licu a depus, la sfârşitul lunii iunie, alte trei cereri în instanță, respinse una câte una. Prima viza anularea executării hotărârii judecătoreşti privind adopţia, cea de-a doua, acceptarea revizirii dosarului de adopţie, iar a treia, strămutarea dosarului privind revizirea adopţiei de la Curtea de Apel Craiova.

Citeste mai mult: adev.ro/puo48o

sursa foto: Adevărul

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/update-vasile-saramat-facem-apel-la-presedinte-proces-amanat-instanta-decide-pe-18-iulie-daca-sorina-poate-pleca-in-statele-unite/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW