Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Reprezentanții SRI, audiați în Parlament pe tema coronavirusului/ Cucșa: Nu cred că vom scăpa de pătrunderea virusului pe teritoriul Româniai

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , ,

UPDATE Vicepreședintele Comisiei de control SRI, deputatul Marian Cucșa, nu crede că vom scăpa de pătrunderea coronavirusului pe teritoriul României. Potrivit acestuia, reprezentanții SRI au participat la trei întâlniri de situații de urgență până în prezent.

„Până la această oră, nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România. (…)Dacă ne uităm la evoluția, cred că trebuie să fim pregătiți și noi pentru această epidemie. Din păcate, nu cred că vom scăpa de pătrunderea (virusului, n.red) pe teritoriul României”, a declarat Marian Cucșa.

Acesta a mai precizat că 845 de oameni care s-au întors din China au fost verificați de SRI.

„Audierea a două persoane din cadrul SRI, o persoană de la Apărarea Constituţiei şi o persoană de la Analiză şi Prognoză. Partea bună este că nu avem cazuri confirmate în acest moment de coronavirus în România. Ne-au trimis în scris şi au făcut şi o prezentare despre ce a însemnat coronavirus şi de când au avut ei informaţii şi care sunt paşii pe care i-au urmat de atunci. Ne-au adus la cunoştinţă că în perioada 15 – 25 ianuarie au verificat 825 de persoane care au venit de pe teritoriul chinez. De atunci nu au mai verificat persoane, că nu li s-a mai solicitat”, a afirmat vicepreşedintele Comisiei de control SRI, despre audierea reprezentanţilor SRI pe situaţia privind coronavirus.

Potrivit senatorului, până în prezent, au existat trei întâlniri de situații de urgență la care au participat reprezentanții SRI.

„Prima a fost în 27 ianuarie, a doua în 2 februarie şi ultima aseară”, a mai spus Cucşa.

Context

Reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI), au fost audiați, marți, în Parlament, în contextul îngrijorărilor că epidemia de coronavirus ar putea ajunge curând și la noi în țară.

„Marți, 25 februarie, începând cu ora 14.00, va avea loc audierea reprezentanților Serviciului Român de Informații cu privire la coronavirus (sala de ședințe a Comisiei de control a activității SRI, nivelul PM). La finalul ședinței, vor avea loc declarații de presă ale vicepreședintelui Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, domnul deputat Cucșa Marian Gheorghe”, potrivit anunțului Camerei.

De altfel, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va convoca ședința CSAT, miercuri, de la ora 14.00, pentru a discutata despre măsurile luate pentru prevenirea epidemiei de coronavirus.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW