Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Premierul laudă campania de vaccinare: 10.4 milioane de români, vaccinaţi până la finalul lui septembrie/ Gheorghiță : Suntem între primele țări europene ca acoperire a imunizării/ 829.349 persoane din etapa II-a, programate pentru vaccinare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Premierul României laudă campania de vaccinare, menționând că se păstrează obiectivul de vaccinare a peste 10 milioane de români până în luna septembrie. Coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță, precizează că țara noastră este printre primele state europene ca acoperire a vaccinării.

„Campania de vaccinare merge bine.

Toate țările depind de numărul de doze de vaccin. Totuși, datele arată clar că Romania este printre țările care au pregătit foarte bine aceasta campanie.

Continuam în același ritm și păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie și cel puțin 1.2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie.

Foarte important!

În continuare trebuie să respectăm regulile de protecție anti-coronavirus PESTE TOT și TOT TIMPUL. Doar așa am reușit să reducem numărul de infectări până acum”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

„Avem un nivel de acoperire de 2% din populație și ne situăm între primele țări europene ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori. (..) Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări și dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză și să vaccinăm persoane noi (..) Ne dorim o continuitate a activității de vaccinare, că să putem trece cât mai ușor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment și nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor țărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puțin decât era estimat”, a declarat Gheorghiță la Digi24.

829.349 persoane din etapa II-a, programate pentru vaccinare

„În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până joi, 23 ianuarie, orele 09:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 829.349 persoane din etapa a II-a de vaccinare (340.885 adulți peste 65 ani, 184.916 persoane cu afecțiuni cronice și 303.548 angajați din domenii esențiale).

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
– individual direct în platformă – 323.779 de persoane
– prin intermediul medicilor – 150.290 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 93.017 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 262.263 de persoane din domenii esențiale”, transmit autorităţile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW