Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


UPDATE. Oasele găsite în pădure nu sunt ale Alexandrei/ Mandatul de arestare al lui Gheorghe Dincă, prelungit. Suspectul nu contestă măsura

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 14 august 2019 Etichete: , , , , , ,

DIICOT anunță că rămășițele osoase găsite în pădure nu aparțin Alexandrei, ci unei alte fete. În paralel, criminaliștii scanează curtea lui Gheorghe Dincă cu un dispozitiv special care poate identifica probe ascunse în pământ, chiar și la cinci metri adâncime. Pe de altă parte, Tribunalul Olt a prelungit, miercuri, mandatul de arestare preventivă al suspectului. Dincă nu a contestat măsura.

Update. Instanța a prelungit mandatul de arestare, iar Gheorghe Dincă nu a contestat măsura. DIICOT confirmă, printr-un comunicat de presă, că oasele găsite în pădurea din Caracal nu aparțin Alexandrei. Potrivit medicilor legiști, fragmentele osoase aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani. Luiza Melencu are 19 ani și este a doua victimă pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arată în comunicatul DIICOT.

Marți, curtea principalului suspect al crimelor celor două fete din Caracal, Luiza și Alexandra, a fost curățată cu ajutorul excavatoarelor.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW