Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


UPDATE: Monicăi Melencu îi vor fi prelevate probe biologice, luni, la ora 10:00/ Avocat: Am cerut să mergem să discutăm cu procurorul general și cu președintele CSM

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Monicăi Melencu îi vor fi prelevate probe biologice necesare în ancheta DIICOT, luni, la ora 10:00 la Institutul Național de Criminalistică din București (INC).

Update: Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a anunțat, luni, că a cerut să meargă să discute cu procurorul general, Bogdan Licu și cu președintele CSM, Lia Savonea, pentru a calma lucrurile.

„Dânșii pot fi un arbitru”, a declarat Tonel Pop.

Mătușa Luizei Melencu, Cătălina Iordache, a spus că Monica Melencu a refuzat, în primă fază, să dea proba biologică fiindcă „cei de la DIICOT nu și-au făcut datoria de la început”.

Întrebată ce i-a determinat să accepte acum prelevarea probei biologice, mătușa Luizei Melencu a răspuns:

„Am luat hotărârea în familie. Am zis ca e cazul să vină pentru că e în joc nepoata mea. Să aflăm adevărul”, a mai spus femeia.

Întrebată de ce nu au încredere în specialiștii din SUA, aceasta a spus că „nu avem încredere pentru că noi credem că cei din SUA sunt pe mână cu cei de la Deveselu”.

Știre inițială

Mama Luizei Melencu se va prezenta, luni, la sediul Institutului Național de Criminalistică (INC) din Capitală.

După ce va completa fișa cu datele personale și consimțământul femeii, specialiștii vor efectua un periaj al mucoasei bucale, metoda lucru fiind non-invazivă.

Ulterior, proba se va sigila și se va trimite la DIICOT.

Monica Melencu susține că a fost convinsă de avocatul familiei, Tonel Pop, să meargă la DIICOT și să se supună recoltării de probe.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu, pentru Antena 3.

Zile tensionate pentru mama Luizei Melencu

Vineri, polițiștii și jandarmii au descins acasă la familia Melencu, punând în aplicare un mandat emis de Tribunalul București. Mama Luizei a refuzat să plece cu aceștia, iar la un moment i s-a făcut rău. Sâmbătă, femeia a fost externată.

Felix Bănilă a explicat de ce este nevoie de proba biologică din partea Monicăi Melencu. Acesta susține că mamei Luizei i-au mai fost recoltate astfel de probe, însă acestea au fost epuizate, iar acum este nevoie de altele noi.

„Avem nevoie de o probă esențială pentru continuarea procesului penal, o probă biologică de comparat, pe care o putem obține doar de la mama Luizei. S-a dispus o Comisie rogatorie către autoritățile judiciare din SUA care să ne sprijine în a efectua o nouă analiză asupra fragmentelor osoase ridicate din zona de lizieră, printr-o metodă pentru care niciun institut din țara noastră nu este omologat, respectiv recoltarea de ADN mitocondrial, care se transmite doar pe linie maternă. Am trimis deja către SUA probele osoase, și este nevoie să fie trimisă cu maximă atenție și proba de comparație”, a mai declarat Felix Bănilă.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/update-monicai-melencu-ii-vor-fi-prelevate-probe-biologice-luni-la-ora-1000-matusa-luizei-diicot-nu-si-au-facut-datoria-de-la-inceput/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/update-monicai-melencu-ii-vor-fi-prelevate-probe-biologice-luni-la-ora-1000-matusa-luizei-diicot-nu-si-au-facut-datoria-de-la-inceput/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW