Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile lui Aurelian Bădulescu. Scenariul, similar cu cel de la protestul de anul trecut/ Edil: Nu fug de răspundere

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 9 august 2019 Etichete: , , , ,

Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile viceprimarului Aurelian Bădulescu, în perioada 08-11 august, potrivit unui document postat de Ciprian Ciucu, consilier general al PNL. Pe 10 august este anunțat un protest care marchează un an de la violențele de anul trecut. În 2018, Gabriela Firea a procedat într-o manieră similară, atribuțiile fiindu-i delegate lui Bădulescu.

„Pentru perioada 08-11.08.2019, se deleagă atribuțiile doamnei Gabriela Firea – Primar General al Municipiului București, privind obligația de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice, domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general”, se arată în documentul postat pe Facebook de Ciprian Ciucu.

Aurelian Bădulescu ar urma să fie ajutat de şeful Poliţiei Locale a Capitalei, Daniel Răsică, cel care ar urma să preia atribuţiile în cazul absenţei viceprimarului.

UPDATE Gabriela Firea: Nu fug de răspundere

„Un consilier PNL ridicol și frustrat a lansat azi acuzația ca fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în București sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar își deleagă anumite atribuții, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate.

Îl anunț public pe acel consilier PNL incompetent și chiulangiu care a lipsit la o treime din ședințele Consiliului General și ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă. Sunt în țara, în București, și azi, și pe 10 august, lucrez deci și azi și mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ține de Primăriei Capitalei.

Nu fug de răspundere, așa cum nu am făcut-o niciodată, și, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informații false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Bădulescu a participat ca reprezentat al Primăriei Capitalei la o ședință, la Jandarmerie, de câteva ore. În acest timp, eu eram pe șantiere, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiții realizate de Primăria Capitalei sau în grupuri de lucru. Spre deosebire de opoziția din CGMB care se face că muncește, obosind de atâta dat cu părerea, noi chiar muncim”, a transmis Firea printr-un comunicat de presă.

În comunicat se precizează că delegarea atribuțiilor este o măsură necesare bunei gestionări a celor 17 evenimente care vor avea loc în București, între care și mitingul din Piața Victoriei.

„Facem precizarea că Primarul General Gabriela Firea se află în București în intervalul 8-11.08.2019 și este la Primăria Capitalei în toată această perioadă, exercitându-și toate atribuțiile.(..)

Subliniem că atribuțiile în cauză nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, așa cum eronat s-a afirmat în spațiul public, ci pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor evenimentelor din Capitală”, se mentionează în comunicat.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW