Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


UPDATE FOTO Peste 20 de mii de oameni protestează în Piața Victoriei/ Patru persoane au fost duse la poliție

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 10 august 2019 Etichete: , , ,

Mii de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piața Victoriei pentru a participa la protestul antiguvernamental, organizat la un an de la violențele din 10 august 2018. Circulația este restricționată în zonă. Jandarmii fac apel la participanți să sancționeze eventuale încercări de deturnare a mitingului, împărțind și pliante în acest sens.

UPDATE 

Ora 21.30 Peste 20.000 de oameni se afla in Piata Victoriei, potrivit televizunilor de știri. Oamenii au aprins luminile telefoanelor și au amintit, în scandări și în pancarte, cazul Alexandrei. Protestatarii au aprins lumânări în memoria celor două fete ucise la Caracal. Manifestanții scandează împotriva Guvernului.

Ora 20.20 – Patru persoane au fost duse la politie. Doua dintre ele aveau asupra lor arme albe și spray lacrimogen, iar o a treia materiale pirotehnice. A patra persoană a fost amendată pentru injurii aduse forțelor de ordine, potrivit Jandarmeriei.

Jandarmii au organizat filtre, cei care participă la protest și au bagaje voluminoase fiind controlați.

Încă de la începutul acestor activități au fost instalate filtre în principalele zone de acces. Până în acest moment, filtrele și-au dovedit eficiența. Până în prezent, a fost găsit asupra unei persoane un cutiț. Persoana a fost condusă la Poliție pentru a fi dispuse măsuri legale. Aceste filtre vor fi menținute, în ciuda nemulțumirii apărute în spațiul public. Nu sunt controlate toate persoanele, ci în special cele cu bagaje voluminoase sau persoanele asupra cărora sunt suspiciuni. Aceste filtre au fost făcute cu intenția de a preveni introducerea în zona Pieței de obiecte și materiale care ar putea deveni un pericol.

Recomandăm tuturor să menținem aceeași linie de dialog, transparență, comunicare cu forțele de ordine. Nu vrem să găsim situații, cum a fost una mai devreme, când colegi polițiști au vrut să verifice aspecte semnalate în zonă, iar din partea unor grupuri de persoane au întâmpinat rezistență verbală. Rămânem aici până când activitatea se va termina, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

La miting participă și pianistul german Davide Martello, acesta anulându-și concertele pentru a putea participa la manifestație.

Proteste au loc și la Cluj, Sibiu și Iași.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea, George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW