Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Dăncilă: El cunoaște sistemul, este foarte bine pregătit/ Vasile Chiurchea, propunerea Sorinei Pintea pentru șefia CNAS/ Sistemul informatic al cardurilor de sănătate încă nu funcționează la capacitate maximă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2019 Etichete: , , ,

UPDATE: Întrebată dacă a văzut că Vasile Chiurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitațiile pentru cardul de sănătate, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am văzut aceste lucruri, dar am considerat că avem nevoie de un specialist. Sunt probleme, el cunoaște sistemul, foarte bine pregătit. (…) Da, a fost un dosar în 2012, dar nu a fost audiat, nu a fost nici o acuzație la adresa sa. Dacă va apărea cel mai mic lucru care să ateste faptul că Vasile Ciurchea a încălcat legea, cu siguranță îl vom schimba. Dar acum avem nevoie de un specialist. E o numire provizorie.”.

Știre inițială:

De trei săptămâni sistemul informatic al cardurilor de sănătate este blocat. În urma acestor hopuri , s-au produs schimbări importante în interiorul Casei de Asigurări de Sănătate. Purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici, și-a dat demisia după ce a spus că „oamenii mor și cu, si fără sistemul cardului de sănătate”. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat deja că îl va demite pe președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu își va da demisia.

În această dimineață, ministrul sănătății, Sorina Pintea, l-a propus pe Vasile Chiurchea să îl înlocuiască pe Răzvan Vulcănescu. Propunerea ministrului a fost deja trimisă premierului, Viorica Dăncilă.

Decizia vine după ce Viorica Dăncilă a transmis că îl va demite pe Răzvan Vulcănescu dacă acesta nu își va da demisia. De asemenea, premierul a afirmat că a cerut ministerului Sănătății o nouă propunere pentru conducerea CNAS.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii, în urmă cu o săptămână, să-i demită pe directorul CNAS pentru defecţiunea din sistemul informatic şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei pentru declaraţiile făcute. Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu la un post de radio pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”. După această declarație, Daniel Osmanovici și-a dat demisia.

Deși s-au produs aceste schimbări, la CNAS situația este la fel ca în urmă cu două săptămâni.  Sistemul informatic al cardului de sănătate funcționează în regim offline, în niciun caz la capacitate maximă.

Foto: Wall Street

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW