Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


UPDATE Copilul de patru ani anesteziat la stomatolog a murit

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Copilul de patru ani din Pitești care a intrat în comă din cauza unei anestezii făcute la o clinică stomatologică a murit, potrivit Digi24.ro.

Știre inițială

Miercuri dimineață copilul se afla în stare foarte gravă. Potrivit medicilor, băiețelul de patru ani are insuficiență multiplă de organe.

Copilul în vârstă de patru ani a ajuns în stare gravă la un spital din București, după ce i s-a făcut o anestezie generală la o clinică stomatologică din Pitești. Minorul a intrat în stop cardio-respirator în urma anesteziei generale. A fost resuscitat și transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitești și de acolo în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii DSP au făcut verificări la clinica din Argeș, unde au aflat că medicii nu aveau voie să facă anestezie totală pentru că în autorizația de funcționare nu reiese faptul că acest cabinet are o secție de ATI. Clinica a fost amendată cu 20.000 de lei.

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că DSP Argeș au interzis activitatea de anestezie- analgosedare în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a explicat că anestezia generală se poate administra „numai în condițiile prevăzute legal”, iar substanța administrată copilului poate fi folosită „exclusiv intraspitalicesc” și nu poate fi utilizată într-un cabinet stomatologic „fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele”.

„Este o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente şi astfel de practici

(…) Este clar că acolo au fost probleme mari”, a conchis ministrul.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW