Thursday, April 9, 2020
Jurnalism corect


UPDATE: Consiliul Local Sibiu va decide cine va prelua atribuțiile primarului Astrid Fodor, demis prin decizia prefectului. Fodor a fost acuzată de ANI de incompatibilitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ordinul Prefectului de Sibiu prin care mandatul primarului Astrid Fodor încetează, lasă Primaria Sibiu fără primar. Până la o soluție finală a instanței, Consiliul Local Sibiu trebuie să mandateze unul dintre viceprimari pentru a prelua atribuțiile primarului Astrid Fodor. Ordinul prefectului intră în vigoare la data emiterii.

”În data de 3 iulie, Primăriei Municipiului Sibiu i-a fost comunicat ordinul Prefectului nr. 262 cu privire la încetarea mandatului de primar al doamnei Astrid Fodor, în contextul raportului Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate constată de această instituţie. Primăria Municipiului Sibiu va lua măsurile prevăzute de lege în acest caz. Astfel, Consiliul Local Sibiu va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimarii municipiului cu atribuţiile primarului municipiului Sibiu”, a transmis, Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Context:

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a emis astăzi ordinul de încetare a mandatului pentru Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Decizia prefectului vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că primarul Sibiului s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când, în calitate de viceprimar, a fost și membru în mai multe Consilii de Administrație ale unor unități de învățământ din Sibiu.

Miercuri, prefectul Sibiului a luat act de starea de incompatibilitate decisă definitiv de Instanța Supremă și a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Fodor. Edilul Sibiului are posibilitatea de a contesta în instanță decizia ÎCCJ.

„Acest ordin este semnat. Este un act administrativ (…) prin care eu am luat act de o situație juridică existentă. Am luat act de starea de incompatibilitate, fiind decizia definitivă a ÎCCJ, motiv pentru care acest ordin poate fi contestat. Eu, ca prefect, nu am făcut decât să-mi îndeplinesc obligația legală de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului dnei primar”, a spus Adela Muntean, prefect Sibiu, la Antena3.

Primarul Fodor a spus că va contesta decizia prefectului și nu a dorit să facă alte declarații pe acest subiect.

„Ce să fac? Voi contesta ordinul emis de doamna prefect. În prima fază voi cere suspendarea lui și voi aștepta primul termen. Motivele le voi explica în contestație. Mă voi consulta cu avocatul și apoi vor fi publice”, a spus Fodor.

Înspectorii Agențiel Naționale de Integritate au acuzat-o pe Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când deținea funcția de viceprimar. Decizia ANI a fost contestată de Fodor la ÎCCJ care a decis definitiv că ANI  avut dreptate.

sursa foto: Mediafax

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW