Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


UPDATE/Cazul Sorina: Instanța a amânat astăzi luarea unei decizii referitoare la plecarea din țară a minorei

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 10 iulie 2019 Etichete: , ,

UPDATE:

Curtea de Apel Craiova a amânat astăzi solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina. Și asta pentru că la dosar au fost depuse, în ultimul moment, mai multe documente care urmează să fie analizate.

Tot astăzi, un alt complet de la Curtea de Apel Craiova, a respins cererea formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, privind strămutarea dosarului la o altă instanță.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tribunalul Olt va judeca astăzi solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin.  Bogdan Licu a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii României de către minoră.

Curtea de Apel Craiova a respins pe 5 iulie cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi.

Inițial, cererea de ordonanţă preşedinţială a fost formulată la Tribunalul Mehedinţi, care a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Pe 2 iulie însă, Curtea de Apel Craiova a decis  strămutarea de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general solicită ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Anchete în desfășurare la mai multe instituții – se verifică toate procedurile de adopție

În acest caz, au fost declanșate mai multe anchete: la Ministerul Muncii, la Ministerul Justiției, dar și la Parchetul General, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justitie.
Asistenta maternală care a avut grija de fetiță timp de șapte ani a fost audiată de procurorii de la Secția Specială. Anterior, procurorii au audiat-o și pe procuroarea Maria Pițurcă, cea acuzată public că a bruscat fetița. De asemenea, au fost audiați și părinții adoptivi ai Sorinei, tot la Secția Specială.
Procurorii SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, săptămâna trecută, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.

Foto: adevarul.ro

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW