Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Audieri în cazul crimelor de la Spitalul Săpoca: Principalul suspect este cercetat pentru omor calificat, dar și pentru tentativa de omor calificat/ Angajații spitalului sunt vizați

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , , ,

UPDATE Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Radu Florin Cătălin, în cazul tragediei de la Caracal au fost audiați și angajații spitalului. Potrivit acestuia, atacatorul este în continuare internat, conform deciziei tribunalului, fiind singur în camera.

„ S-a extins urmărirea penală față de suspect pentru tentativa de omor calificat (…)S-a dispus extinderea unui penal in rem, sub aspectul infracțiunii de neglijență în serviciu și uciderea din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfășurată de către funcționarii din cadrul unității spitalicești. (…) Suspectul se află la spitalul Săpoca, în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice. Acesta se află sub tratament și sub pază asigurată de unitatea medicală respectivă, fiind singur, sub control permanent.”, a declarat Radu Florin Cătălin.

Acesta a mai precizat că au fost audiate persoane, inclusiv persoane din cadrul spitalului, ca martori, care cunosc date utile desfășurării anchetei.

Știre inițială

Audieri în cazul crimelor de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Bogdan Lungu, bărbatul care a ucis pe loc patru oameni și a rănit grav alți 9, a fost audiat de procurori, au declarat surse judiciare pentru mainnews.ro.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Bogdan Lungu, principalul suspect în cazul tragediei de la Spitalul Săpoca, a omorât pe loc patru pacienți, cu un stativ pentru perfuzii. Toți cei nouă răniți au ajuns la spitalele din București, însă luni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că unul dintre ei a decedat și alți doi se află în stare gravă.

Conform declarațiilor lui Pintea, agresorul le-a spus anchetatorilor că ar fi avut o altercație pe scările spitalui, cu un pacient.

Ministrul Sănătății consideră că episodul psihotic al bărbatului care a ucis patru oameni a fost declanșat de faptul că un alt pacient a fost pus, de către o asistentă, în același pat cu el.

„El vineri a fost transferat în salonul cu pacienți liniștiți. A spus că a avut o altercație pe scări cu un pacient, dar eu cred că a fost deranjat de acel pacient care a fost pus în pat cu el.

O asistenă a pus un alt pacient lângă el, în același pat. A fost întrebat dacă îl deranjează situația dar a spus că nu. Părerea mea personală este că a fost deranjat de acest pacient și asta a declanșat episodul”, a declarat Sorina Pintea, la Digi24.

Sorina Pintea mai susține că asistenților le-a fost teamă să intervină și că situația ar fi putut fi evitată. Directorul spitalului a declarat inițial că bărbatul i-a atacat pe pacienții spitalui într-un minut, iar angajații nu au avut timp să reacționeze. Ministrul contrazice informațiile, spunând că agresorul căra un stativ pentru perfuzii de 10 kilograme și înalt de 1,5 metri, astfel că era imposibil ca acesta să nu facă zgomot în salon și să nu fie auzit.

Foto: Digi24

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW