Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


UPDATE: Anchetă după ce un operator 112 i-a spus unui apelant că nu îl poate ajuta: „Asta este legislația. La revedere!”/ Fifor: Trimit corpul de control

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 august 2019 Etichete: , , ,

Update: Ministrul interimar al Afacerilor de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că va trimite, luni, la Vrancea, corpul de control pentru a verifica situația, după ce operatorul 112 i-a spus unei tinere că nu mai sunt echipaje libere pentru a o ajuta.

”Dacă s-a greșit, cine a greșit pleacă acasă”, a precizat Mihai Fifor într-o conferință de presă la Iași.

Știre inițială

Autoritățile din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea au început o anchetă, după ce un operator de la serviciul de urgență 112 i-a spus unei adolescente că nu are echipaje disponibile pentru a o ajuta.

O tânără de 18 ani a sunat la 112 și a anunțat că este șicanată în trafic de o mașină. Ea a sunat și a cerut ajutorul poliției fiindcă autoturismul în care se aflau mai mulți indivizi se oprise în dreptul casei sale.

Operatoarea i-a transmis că nu mai sunt echipaje disponibile pentru a ajunge la ea, potrivit unei înregistrării difuzate de către Realitatea Tv.

Apelantă: Mie îmi este teamă să plec cu maşina înapoi unde am treabă.

Dispecer: Repet acelaşi lucru pe care vi l-au spus şi mai devreme, colegii mei vor interveni atunci când vor termina activităţile pe care le desfăşoară cum. Eu vă cred, dar mai mult nu vă putem ajuta.

Apelantă: Eu vă cred, dar nu pot să aştept două ore după un echipaj.

Dispecer: Nu avem încotro, domnişoară!

Dispecer: Există varianta să dureze o jumătate de oră, există varianta să dureze 2, 3 sau 4 ore, nu ştiu când vor termina.

Apelantă: Eu vă înţeleg. Şi dacă eu doresc acum să plec cu maşina şi domnul cu numărul de înmatriculare la fel mă va şicana şi mă va accidenta în trafic.

Dispecer: Eu vă recomand să staţi în condiţii de siguranţă pentru dumneavoastră până vor sosi colegii mei. Doamnă, eu vă cred, asta e recomandarea noastră. Nu avem cum. Vă înţeleg supărarea, dar nu avem…

Apelantă: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?

Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă… Domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo…

Apelantă: Toate echipajele?

Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere!

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea a declarat la Realitatea Tv că poliția din județul Vrancea are un deficit de personal.

„Mă voi documenta si vă voi spune câte echipaje de Poliție sunt, imediat ce am această informație. Poliția județului Vrancea are un deficit de personal. Un echipaj are program de 8 ore pe zi și sunt trei schimburi. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situatii, dar vom face o analiză și vor fi dispuse măsurile legale, dacă se va constata că cineva nu și-a făcut treaba. Am luat act de această sesizare în cursul zilei de astăzi, din media. Dacă pentru dumneavoastră prezintă interes, voi reveni în cel mai scurt timp cu cifre concrete”, a declarat Paula Enache.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW