Thursday, January 23, 2020
Jurnalism corect


Unul dintre protestatarii din Topoloveni ridicați abuziv a câștigat procesul cu Jandarmeria

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 9 noiembrie 2019 Etichete: ,

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei de apărare, a postat un mesaj pe propriul cont de socializare în care anunță că unul dintre protestatarii care au fost ridicați în mod abuziv la Topoloveni a câștigat procesul cu Jandarmeria, iar amenda pe care a primit-o a fost anulată.

Totul a avut loc în luna mai, anul acesta, când în localitatea Topoloveni se ținea un miting PSD la care participa și fostul lider al partidului, Liviu Dragnea.

Ovidiu Raețchi susține că așa cum a câștigat acest protestatar, vor câștiga și ceilalți.

„Din informațiile mele, unul dintre protestatarii de la Topoloveni care au fost ridicați în mod abuziv de Jandarmerie pentru că se aflau în apropierea unui eveniment electoral PSD („conduși la secție pentru verificarea identității”, deși s-au legitimat pe loc, însă jandarmii au susținut că sistemul de identificare nu funcționează) a câștigat deja procesul cu Jandarmeria, procesul verbal de constatare a contravenției fiind anulat. În aceste condiții, toți protestatarii vor câștiga în mod similar. Un nou pas pentru demascarea Jandarmeriei ca poliție politică în epoca Liviu Dragnea. Urmează desecretizarea Raportului 10 august, care va aduce noi elemente zdrobitoare în această direcție. Rămân la părerea că șefii Jandarmeriei trebuie să prezinte public scuze pentru modul în care s-au lăsat manevrați politic de Liviu Dragnea în ultimii trei ani”, a scris Ovidiu Raețchi, sâmbătă, pe Facebook.

Citeste si:  Ședință cu scandal la CSM: Lia Savonea propune sancțiuni pentru cei care absentează de la plen/Dezbaterile pentru numirea Adinei Florea la SIIJ, amânate până la ora 16.30

La mitingul PSD din mai, mai multe persoane care protestau au fost duse la poliție de către jandarmi și ținuți acolo până la sfârșitul evenimentului. Opoziția a acuzat un abuz al Jandarmeriei, iar Klaus Iohannis a declarat că este revoltător ca oamenii care au nemulțumiri legate de un politician, în anul 2019, să fie ridicați de jandarmi.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW