Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Două universități de medicină din România își suspendă cursurile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , , , ,

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au  hotărât suspendarea cursurilor ca măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București s-a întrunit, duminică, în regim de urgență, și a hotărât suspendarea cursurilor până la sfârșitul lunii martie.

Cursurile de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București vor fi suspendate în perioada 9-31 martie.

„Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începând cu data de 09.03.2020 și până la data de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență”, se arată în mesajul universității.

De asemenea, Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis duminică, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendate cursurile și activitatea didactică a profesilor. O altă decizie adoptată este aceea ca, între 11 şi 31 martie, cursurile să se desfăşoare online.

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF Iaşi,

Ședul DSU, Raed Arafat, a anunțat, duminică, sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenții de la medicină.

 

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW