Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Universitatea Babeș-Bolyai își suspendă cursurile până pe 22 martie/ Activitățile didactice se vor desfășura online

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decis să își suspende toate activitățile didactice și evenimentele din cadrul instituției în perioada 11-22 martie 2020, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administrație al UBB, „activitățile didactice se vor desfășura în regim online”.

Decizia universității vine în contextul în care, luni, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor din învățământul preuniversitar, până pe 22 martie, din cauza virusului provenit din China.

“Facultățile vor folosi platformele de e-learning funcționale, alte mijloace electronice de care dispun”, iar “activitățile didactice care nu pot fi desfășurate online vor fi recuperate după un grafic stabilit de fiecare facultate în parte”, se arată în Hotărârea Universității Babeș-Bolyai, conform Edupedu.ro.

Universitățile din România, închise de teama coronavirusului

Școala Națională de Studii Politice și Administrative(SNSPA) a decis să suspende cursurile începând de marți până vineri inclusiv. Cinci universități din România au decis să întrerupă activitatea didactică din cauza crizei provocate de coronavirus.

„Având în vedere Hotărârea Consiliului de Administrație al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), activitățile didactice la toate structurile academice din cadrul universității vor fi suspendate, în perioada 10-13 martie 2020, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare. De asemenea, toate evenimentele (conferințe, lansări de carte, workshop-uri, dezbateri etc.) care erau programate luna aceasta la sediul SNSPA vor fi anulate”, se arată în comunicatul transmis de SNSPA.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, spune că preferă o abordare precaută în ceea ce privește coronavirusul

„Potrivit datelor prezentate de specialişti, problematica infectării cu noul coronavirus (Covid-19) este într-o dinamică insuficient cunoscută, așa că prefer o abordare precaută, care să ne ajute să-i protejăm pe studenți și să evităm eventuale probleme. Studenții SNSPA nu vor participa la cursuri până la finalul săptămânii, urmând ca vineri, 13 martie 2020, după o consultare mai largă, inclusiv cu autoritățile, să luăm o decizie privind modalitatea de desfășurare a cursurilor începând de luni, 16 martie 2020”, susține prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Până în acest moment patru univeristăți din România au decis suspendarea cursurilor, respectiv Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, UMFST Târgu Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW