Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Uniunea Europeană va finanța construcția legăturii de metrou cu Aeroportul Henri Coandă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2020

Uniunea Europeană va aloca 2,36 miliarde de lei pentru construcția Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, a transmis Metrorex într-un comunicat citat de Agerpres.

Conform sursei citate, alocarea totală a contractului de finanţare este de circa 6,334 miliarde de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2,777 miliarde de lei. Finanţarea nerambursabilă este de 2,36 miliarde de lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Proiectul Magistralei 6 va asigura legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 kilometri şi va cuprinde 12 staţii. Obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în conformitate cu legislaţia europeană şi naţională aplicabile acestuia.

Conform contractului de finanţare, perioada de implementare a proiectului se finalizează la data de 15 noiembrie 2026.

Obiectivele specifice ce vor fi atinse prin punerea în funcţiune a Magistralei 6 de metrou sunt: facilitarea legăturii dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, dar şi extinderea reţelei existente de metrou prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 14,2 km şi un număr de 12 staţii; îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW