Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană finanțează cu 726 milioane de euro drumul expres Craiova-Pitești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 martie 2021

Comisia Europeană a aprobat, marți, 23 martie, finanțarea lucrărilor cu 726 milioane de euro la drumul expres Craiova-Pitești, prin intermediul politicii de coeziune.

Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

Noul drum expres va îmbunătăți traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfășoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5,8 % peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova și Pitești va diminua costurile de transport și va spori eficiența economică a rețelei rutiere din România.

Drumul Expres Craiova – Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121,115 km și este împărțit în patru tronsoane.

În prezent, pe tronsonul 1 Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, italienii de la Tirrena Scavi sunt destul de slab mobilizați în teren, stadiul de execuție fiind de 17,6%. Cel mai avansat este sectorul 2, unde efectuează lucrări o asociere de firme controlate de familia Umbrărescu, existând șanse reale de dare în trafic până la finalul anului. Pe tronsonul 3, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru aceeași asociere.

Sectorul 4 este singurul rămas fără constructor. CNAIR a desemnat constructor aceleași firme ale familiei Umbrărescu, însă au fost depuse contestații la CNSC.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW