Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Uniunea Europeană ar urma să interzică importurile de petrol din Rusia. Ungaria și Slovacia ar putea fi scutite

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 mai 2022

Ungaria și Slovacia ar putea fi scutite de Comisia Europeană să aplice noul pachet de sancțiuni pregătite de oficialii europeni la adresa Federației Ruse, ce va viza un embargo asupra importurilor de petrol din țara care a invadat Ucraina, relatează Reuters.

Comisia Europeană ar urma să finalizeze, marți, al șaselea pachet de sancțiuni aplicate Rusiei, pe care, miercuri, reprezentanții guvernelor din UE ar urma să îl anunțe, potrivit unor oficiali europeni.

Interzicerea exporturilor de petrol este una dintre măsurile care ar urma să fie adoptate de Uniunea Europeană, dar o decizie în acest sens ar putea fi blocată de Ungaria și Slovacia, două țări dependente de energia livrată de Rusia.

Astfel, oficialii europeni susțin că, pentru a menține o Uniune Europeană unită în fața Rusiei, Slovacia și Ungaria ar putea fi scutite de la embargo-ul asupra petrolului sau li s-ar putea oferi „o perioadă lungă de tranziție”.

Chiar dacă va fi adoptat în luna mai, embargo-ul asupra importurilor de petrol din Federația Rusă ar urma să intre în vigoare de la începutul anului viitor.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW