Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană a cerut Chinei să nu ajute Federația Rusă în războiul din Ucraina / Poziția Beijingului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Reprezentanții Uniunii Europene au cerut Chinei, în cadrul unui summit susținut vineri, 1 aprilie, prin videoconferință, să „participe activ” în încercarea UE de a restaura pacea și stabilitatea în zonă, în contextul războiului din Ucraina. În paralel, președintele chinez, Xi Jinping, a pledat pentru „o colaborare mai strânsă” în ceea ce privește „pacea globală și dezvoltarea”, dar fără să ofere asigurările cerute de UE, notează agenția de presă Xinhua.

Este o întâlnire ținută pe timp de război(…)Vladimir Putin continuă să omoare femei și copii și să distrugă orașe întregi(…)Uniunea Europeană și China sunt de acord că (n.r. invazia rusă în Ucraina) este o amenințare la adresa securității și a economiei globale”, a declarat Charles Michel, președintele Consiliului European, în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul summit-ului.

Charles Michel a precizat că instabilitatea globală, generată de invazia rusă în Ucraina, nu este în interesul niciunei părți implicate în discuțiile de vineri.

Am cerut Chinei să ajute să terminăm războiul din Ucraina. China nu poate ignora modul în care Federația Rusă încalcă dreptul internațional”, a menționat președintele Consiliului.

Totodată, Michel a punctat că sancțiunile impuse Federației Ruse au scopul de a pune presiune pe liderul de Kremlin și, chiar dacă afectează și Europa, „este prețul plătit pentru protejarea libertății și a democrației”.

Orice încercare de a împiedica efectele sancțiunilor și de a ajuta Federația Rusă ar prelungi războiul, ceea ce ar provoca și mai multe pierderi de vieți omenești și ar mări impactul asupra economiei(…)Am avut șansa de a explica poziția UE, aceea de a cere Chinei să participe activ în încercarea de a restaura pacea și stabilitatea și să nu încerce să ajute Rusia din punct de vedere militar și financiar ”, a subliniat oficialul european.

În paralel, Xi Jinping, președintele Chinei, a pledat pentru o colaborare mai strânsă între țara pe care o reprezintă și Uniunea Europeană, menționând că acestea trebuie să joace un rol constructiv și să fie „factori stabilizanți în aceste vremuri tulburi”.

În ceea ce privește criza din Ucraina, Xi a punctat că a venit în urma unei pandemii de COVID și pe fondul unei recuperări globale greoaie. În acest context, China și UE, două forțe globale, cu piețe de desfacere uriașe și civilizații extraordinare, ar trebui să comunice mai mult pe teme majore ce țin de pacea globală și dezvoltare”, este singura mențiune despre război din comunicatul citat de publicația din China.

Sursă foto: Chinese Embassy in Ireland / Twitter

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 79081 additional Info on that Topic: mainnews.ro/uniunea-europeana-a-cerut-chinei-sa-nu-ajute-federatia-rusa-in-razboiul-din-ucraina-pozitia-beijingului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW