Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 august 2020 Etichete: ,

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, sâmbătă dimineață, fără a avea un impact major pe partea nucleară. Nu există un impact nici asupra personalului unității, populației sau a mediului înconjurător.

Nuclearelectrica a transmis printr-un comunicat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza apariției unei disfuncționalități. Specialiștii CNE Cernavodă lucrează la remedierea problemei.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 29 august 2020, din cauza apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii fără impact pe partea nucleară. Specialiştii CNE Cernavoda lucrează la remedierea cauzei, în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica.

Reprezentanții Nuclearelectrica au ținut să precizeze că deconectarea Unității 2 nu are un impact advers asupra securității nucleare a reactorului.

Precizăm faptul că deconectarea automată a Unităţii 2, precum şi lucrările de remediere nu au impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, au adăugat aceștia.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW