Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


UNICEF: Școlile din România au fost închise 108 zile dintr-un total de 157 în ultimul an. Consecințe devastatoare asupra educației și bunăstării copiilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 martie 2021

În perioada 11 martie 2020 – 2 februarie 2021, în România, dintr-un total de 157 de zile școlare, unitățile de învățământ au fost închise 108 zile și parțial închise 49 de zile, din cauza pandemiei de coronavirus, iar acest lucru are consecințe devastatoare asupra educației și bunăstării copiilor, arată UNICEF.

Copiii cei mai vulnerabili și cei care nu au acces la învățământul la distanță sunt expuși unui risc crescut de abandon școlar și chiar riscului de căsătorie timpurie sau de exploatare prin muncă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de UNICEF.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile provocate de pandemie, efecte periculoase asupra minorilor. DIICOT a constat că numărul materialelor pornografice cu minori este în creștere

Pentru peste 168 de milioane de copii din întreaga lume, școlile sunt închise complet de aproape un an de zile din cauza restricțiilor impuse de COVID-19, iar 214 de milioane de copii din lume, anume 1 din 7, au ratat peste trei sferturi dintre cursurile cu prezență fizică.

Potrivit ultimelor date ale UNESCO, la nivel mondial, educația a peste 888 de milioane de copii este în continuare afectată de întreruperile provocate de închiderea completă și parțială a școlilor”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW