Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


UNICEF: România, cea mai ridicată rată a copiilor cu risc de sărăcie sau excluziune socială

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 martie 2021

România are cea mai ridicată rată a copiilor cu risc de sărăcie sau excluziune socială, iar acest lucru se resimte în rândul copiilor romi, cu dizabilități sau care locuiesc în zonele rurale, arată UNICEF.

„Garanția pentru copii”, o inițiativă a Comisiei Europene, ce își propune să asigure că cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană au acces la asistență medicală, educație, îngrijire, locuințe decente și nutriție adecvată, a fost adoptată în cursul săptămânii trecute.

Modelele de bună practică experiența și instrumentele dezvolvate de România pentru furnizarea de servicii integrate de sănătate, educaționale și sociale la nivelul comunității, inclusiv cele legate de modelarea Pachetului Minim de Servicii începând cu anul 2015, pot facilita extinderea „Garanției pentru copii” pentru toți copiii din România, în special pentru cei mai vulnerabili”, arată UNICEF.

La nivelul Uniunii Europene, unu din cinci copii este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, lucru ce îi poate marca pe tot restul vieții, perpetuând dezavantajele și vulnerabilitățile de la o generație la alta.

‘Garanția pentru copii’ este o inițiativă cheie extrem de relevantă pentru România, unde, împreună cu autoritățile centrale și locale, am creat și testat o soluție inovatoare, Pachetul Minim de Servicii. Cadrul normativ încorporează deja această premiză necesară pentru ‘Garanția pentru copii’, bazată pe dovezi, durabilă și scalabilă”, a afirmat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

UNICEF susține că Pachetul Minim de Servicii a fost implementat cu succes în 45 de comunități din Bacău, în parteneriat cu autoritățile locale și centrale.

Programul a presupus un acces sporit la servicii integrate la nivel local, de sănătate, nutriție, educație și protecție, cu un accent special pe copiii aflați în situații familiale precare, copii cu dizabilități, copii romi”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW