Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


UNICEF: O treime dintre elevii din lume au fost privați de învățământ pe perioada pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 august 2020 Etichete: , , ,

Directoarea UNICEF, Henrietta Fore, avertizează că ne confruntăm cu o “urgență educațională mondială” în contextual în care pe perioada pandemiei un număr de 463 de milioane de copii au fost privați de învățământ.

Aproximativ o treime dintre elevii din toată lumea nu au avut acces la învățământul la distanță din cauza lipsei de echipamente și tehnologii.

‘Numărul mare de copii a căror educaţie a fost complet întreruptă vreme de luni constituie o urgenţă educaţională mondială(…)Repercusiunile s-ar putea face simţite în economii şi societăţi în deceniile viitoar”, a spus directoarea UNCEF, Henrietta Fore, într-un comunicat citat de AFP și dpa.

ONU estimează că, la nivel mondial, aproape 1,5 miliarde de copii au fost afectaţi de închiderea şcolilor sau de măsurile de izolare.

„Pe glob, numărul elevilor care au fost privaţi de acces la educaţia virtuală a fost de 67 milioane în estul şi sudul Africii, 54 milioane în vestul şi centrul Africii, 37 milioane în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, 80 milioane în zona Pacificului şi în estul Asiei, 147 milioane în Asia de Sud, 25 milioane în Europa de Est şi în Asia Centrală, şi 13 milioane în America Latină şi zona Caraibelor”, arată raportul care nu prezintă date pentru SUA şi Canada.

sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW