Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


UNICEF, apel către români: Răspândiți spiritul Paștelui, nu coronavirusul!

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , ,

Paștele se sărbătorește anul acesta așa cum nu s-a mai sărbătorit vreodată. Oamenii nu au voie să se deplaseze la familii, creștinii nu se pot duce la biserică, Lumina Sfântă va fi adusă la domiciliu de către un voluntar sau de către un preot. Pentru a limita răspândirea virusului Covid-19, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice. Cu ocazia Paștelui, UNICEF în România le transmite românilor să răspândească spiritul Paștelui, nu virusul.

„Pentru majoritatea oamenilor care trăiesc în România, Paștele este o sărbătoare specială care aduce multă bucurie. Este o perioadă în care familiile se bucură împreună de o sărbătoare dragă sufletului, în spiritul unității.

UNICEF în România și Organizația Mondială a Sănătății transmit cele mai calde urări tuturor celor care sărbătoresc Paștele.

Spiritul comunității, simbol central al Paștelui, capătă valențe noi în acest an. Trăim vremuri fără precedent, în care gesturi fizice semne ale păcii și respectului, ca strângerea unei mâini sau întâlnirile unui număr mare de persoane, ne expun riscului de a ne infecta cu COVID-19. Prin urmare, în acest an, spiritul Paștelui presupune și un simț al solidarității și responsabilității de a ne proteja pe noi și pe ceilalți de COVID-19.

Apelul nostru către toate familiile din România este: Răspândiți spiritul Paștelui, nu virusul!”, transmite UNICEF.

UNICEF: Distanța fizică nu înseamnă izolare socială

Potrivit sursei citate, pentru a evita să ne îmbolnăvim, putem folosi tehnologia modernă pentru a vorbi cu rudele și prietenii care locuiesc atât departe, cât și mai aproape, însă nu ne putem vedea:

„Distanța fizică nu înseamnă izolare socială. Să păstrăm legătura sărbătorind Paștele în moduri noi și inovatoare.

Măsurile de distanțare fizică ne protejează pe noi, pe cei dragi și întreaga comunitate. Îi protejează în mod special pe cei mai vulnerabili: persoane vârstnice, persoane cu afecțiuni medicale preexistente, persoane fără adăpost și persoane marginalizate. 

Respectarea recomandărilor de distanțare fizică îi protejează și pe cei care lucrează în sistemul sanitar, care, cu mult curaj, neobosiți, zi și noapte, au luptat împotriva pandemiei încă de la primele cazuri semnalate. Noi trebuie să stăm acasă pentru ca ei să poată merge la muncă, sănătoși, pentru a-i îngriji pe cei bolnavi. UNICEF în România face apel la toți cetățenii acestei țări să joace în continuare un rol esențial în lupta contra pandemiei de coronavirus, rămânând acasă”, mai arată UNICEF.

Secretarul General al ONU, Antonio Gutierrez, susține ca în această perioadă a sărbătorilor creștine, cât și a altor sărbători religioase, să “transmitem gânduri speciale personalului medical care luptă eroic în prima linie împotriva acestui virus teribil și tuturor celor care lucrează pentru ca localitățile în care trăim să continue să funcționeze, să ni-i amintim pe cei mai vulnerabili dintre cei vulnerabili, să ne reînnoim credința unul în celălalt și să ne regăsim puterea în binele de care dăm dovadă în aceste vremuri tulburi, întrucât comunitățile de diferite confesiuni religioase și tradiții se unesc în spiritul solidarității. Împreună putem și vom înfrânge acest virus, prin cooperare, solidaritate și credință în umanitatea noastră comună”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW