Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


UNICEF: 38% dintre copiii români suferă de sărăcie, acces slab la servicii, excluziune și discriminare, în ciuda progreselor semnificative din ultimii 30 de ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2021

În ciuda progreselor semnificative din ultimii 30 de ani, 38% din cei aproximativ 3,6 milioane de copii români suferă disproporționat de sărăcie, acces slab la servicii, excluziune și discriminare, arată UNICEF într-un comunicat de presă. 

Pandemia de COVID-19 a agravat dificultățile pe care aceștia le aveau deja. Prin îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate și sociale la nivelul comunității și încurajarea accesului la învățarea timpurie și la educație de calitate, toți copiii pot beneficia de o dezvoltare incluzivă, de oportunități egale și vor deveni cetățeni activi în comunitățile lor”, potrivit UNICEF.

În urmă cu o săptămână, reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, și președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, Oana Țoiu, au organizat o discuție pe tema Orașelor Prietene ale Copiilor și a modului în care autoritățile pot veni în sprijinul copiilor vulnerabili, eveniment la care au participat membri ai Parlamentului, viceprimari și consilieri locali.

Inițiativa Orașe Prietene ale Copiilor este o inițiativă globală a UNICEF care sprijină autoritățile locale în realizarea drepturilor copiilor la nivel local și care are la bază Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului. De asemenea, este o rețea care aduce împreună autoritățile și alți actori relevanți, cum sunt organizațiile neguvernamentale, sectorul privat, mediul academic, mass-media și, cel mai important, copiii care doresc ca orașele și comunitățile lor să fie mai prietenoase pentru copii”, a precizat sursa citată.

UNICEF va testa în România inițiativa Orașele Prietene ale Copiilor începând cu a doua jumătate a anului 2021.

O localitate prietenă a copiilor este un municipiu, un oraș, o comunitate sau orice sistem de guvernare locală care se angajează să îmbunătățească viața copiilor din jurisdicția proprie prin respectarea drepturilor acestora. În practică, este o localitate în care vocile, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor fac parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice. Astfel, copiii beneficiază de un bun start în viață, cresc sănătoși și beneficiază de îngrijire; au acces la servicii sociale și de educație incluzive și de calitate; sunt protejați împotriva exploatării, violenței și abuzului; participă la viața de familie, culturală, a municipiului/orașului/comunității și la viața socială; își exprimă opiniile și influențează deciziile care îi afectează; se întâlnesc cu prietenii și au locuri în care să se joace și să își petreacă timpul liber”, arată UNICEF.

Sursă foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/unicef-38-dintre-copiii-romani-sufera-de-saracie-acces-slab-la-servicii-excluziune-si-discriminare-in-ciuda-progreselor-semnificative-din-ultimii-30-de-ani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW