Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ungaria vrea să importe cantități mai mari de gaze din Rusia

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 august 2022

Ungaria va continua discuțiile cu Rusia referitoare la livrările suplimentare de gaze și se așteaptă să ajungă la un acord cu Gazprom, pentru a crește și mai mult livrările începând de luna viitoare, a declarat luni, 29 a ugust, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de Reuters.

Szijjarto s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova luna trecută, încercând să obțină 700 de milioane de metri cubi de gaz în plus față de un acord de furnizare pe termen lung existent cu Rusia.

Gazprom a început să crească livrările de gaze către Ungaria în această lună, adăugându-se la livrările convenite anterior prin conducta Turkstream.

„Ne place sau nu, vom continua discuțiile cu rușii despre creșterea livrărilor de gaze către Ungaria”, a declarat Szijjarto la o întâlnire de afaceri.

„Există o ofertă de creștere a livrărilor de gaze, vom pune la punct acest lucru cu Gazprom în următoarele zile și vom semna un acord în baza căruia am putea obține livrări zilnice mai mari”, a menționat el.

În schimb, Szijjarto nu a dat detalii despre volume sau prețuri.

Rezervele Ungariei au stocat 3,25 miliarde de metri cubi de gaze la 1 august, mai mult de 51% din capacitatea totală de stocare, pe baza datelor autorității naționale de reglementare în domeniul energiei.

Conform unui acord semnat anul trecut, înainte de începerea războiului din Ucraina vecină, Ungaria primește 3,5 miliarde de metri cubi (mld. mc) de gaze pe an prin Bulgaria și Serbia, în cadrul acordului pe termen lung cu Rusia, și încă 1 mld. mc prin intermediul unei conducte din Austria. Acordul cu Gazprom are o durată de 15 ani.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW