Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Ungaria, scrisoare pentru șefa Comisiei Europene în care este vizată și România. Șeful statului reclamă problema deșeurilor care vin pe Someș și Tisa

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Preşedintele ungar János Áder a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen în care reclamă că pe Tisa și Someș ajung în Ungaria cantități mari de deșeuri din România și Ucraina.

Președintele János Áder susține că a semnalat problema, cu ceva timp în urmă, președintelui român Klaus Iohannis şi celui ucrainean Volodimir Zelenski. Mai mult, oficialul ungar susține că a cerut ajutorul autorităţilor din ţările vecine însă au fost luate puţine măsuri eficiente, informează MTI.

Scrisoarea a fost publicată, sâmbătă, pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii.

Potrivit sursei citate, cauza principală a poluării ar fi faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona inundabilă.

“Soluţionarea acestei probleme recurente nu mai poate fi amânată”, a subliniat preşedintele ungar, citat de MTI.

Preşedintele ungar János Áder le-a cerut, marți, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintelui României, Klaus Iohannis, să-şi pună în valoare influenţa în vederea opririi poluării râurilor Tisa şi Someşului, potrivit agenției maghiare MTI.

sursa foto: kafkadesk.org

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/ungaria-scrisoare-pentru-sefa-comisiei-europene-in-care-este-vizata-si-romania-seful-statului-reclama-problema-deseurilor-care-vin-pe-somes-si-tisa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW