Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ungaria continuă să preia pacienți COVID-19 din România: 5 persoane, transferate duminică în Debrecen

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2021

Ministerul Sănătății a informat duminică, 17 octombrie, că alți 5 pacienți COVID-19 din România au fost transferați în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. 

Cei 5 pacienți transferați duminică în Ungaria provin din spitalele aflate în județul Bihor. Pe lângă aceștia, alți 25 de pacienți au fost transferați și se află deja în secțiile ATI din centrele universitare din Debrecen și Szeged.

Așa cum am anunțat în spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați”, a informat Ministerul Sănătății.

Reamintim că Ungaria a anunțat că preia 50 de pacienți COVID-19 din România pentru a fi tratați în secțiile ATI ale centrelor universitare din Szeged și Debrecen, întrucât sistemul sanitar din țara noastră este aproape de colaps.

Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Viktor Orban

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a informat Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen”, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW