Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Unde trebuie aruncate măștile și mănușile de protecție / Răspunsul dat de firmele de salubritate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Un detaliu aparent nesemnificativ dar care contribuie la protejarea celor din jur este legat de locul în care aruncăm mănușile și măștile sanitare de protecție după ce le folosim. Firmele de salubritate atrag atenția că aceste materiale nu sunt reciclabile și că trebuie aruncate la gunoiul menajer. În acest fel oamenii care intră în contact cu gunoaiele reciclabile nu se mai supun riscului de a fi infectați.

O firmă de salubritate din Sibiu îi roagă pe cetățeni să arunce măștile și mănușile doar în pubelele negre.

Facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri. Măștile de protecție și mănușile folosite, trebuie aruncate în pubela destinată colectării deșeurilor reziduale”, a atras atenția Claudia Iordănescu, directorul ADI ECO Sibiu.

O firmă de salubritate din București a semnalat faptul că materialele aruncate în locul nepotrivit ar putea prezenta un risc pentru sănătatea echipajelor de colectare și a persoanelor care lucrează în centrele de sortare și procesare.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW